Permanent makeup

Glennie Vigh Skaarup

Certificeret Permanent Makeup Artist. Uddannet i 2020 hos Stella Simonè, Certificeret International Mastertræner og distributør af det verdenskendte brand Swiss Color. De allergivenlige produkter, der anvendes i klinikken, er fra Swiss Color.
Derudover anæstesisygeplejerske og 21 års erfaring som sygeplejerske.

Permanent makeup (PMU)

Permanent makeup, som også kaldes en kosmetisk tatovering, er korrekt udtalt en semi-permanent behandling og ikke blivende, som en “rigtig” tatovering. Ved permanent makeup arbejder man kun i epidermis, det yderste hudlag. Her disponeres pigmentfarverne ned i huden. Disse forsvinder gradvist, i løbet af et år til to. I nogle tilfælde kan noget farve sidde længere tid i huden; ex hvis der er gjort brug af billige farver, indeholdende jerndioxid, ved forkert brug af teknik/tryk, eller ved manglende grundig uddannelse af artisten. Vær varsom ved dit valg af artist.

For at opnå et tilfredsstillende resultat, er det påkrævet at få to behandlinger - enkelte har brug for mere end de 2 behandlinger. Der skal gå 4-8 uger imellem.

Holdbarhed:

Grundet pigmentets overfladiske placering, vil farven falme over tid, og man skal være indstillet på, at man jævnligt skal vedligeholde sine bryn. Da det er levende væv, der arbejdes i, kan man aldrig vide præcis, hvordan huden vil reagere og tage imod pigmenterne. Det er individuelt og afhænger af hudtype, genetik, livsstil, hudplejeprodukter, medicinforbrug, soldyrkning etc. Forvent genopfriskning af bryn efter 6 - 18 mdr, hvis ønsket er, at farven er skarp. I sjældne tilfælde, kan opleves total afstødelse af pigmenterne. I disse tilfælde, ydes der ingen tilbagebetaling, for de behandlinger, som er foretaget.

Form & farve:

Målet med designet i brynet er, at skabe symmetri, harmoni og et naturligt udtryk. Pigmenteringen starter, når du har godkendt optegningen. Farven vælges ud fra hudfarve, hårfarve og brynfarve. Permanent makeup er et håndværk, der hos mig laves med maskine. Hver enkelt behandling skræddersyes til den enkeltes ansigt.

Info:

Er egne brynhår lysere, end den farve der anvendes under behandlingen, kan man selv farve brynene, inden eller efter, hvis det skønnes nødvendigt.

Kontraindikationer / Hvornår er man ikke kandidat til PMU:
Kontraindikationer - forbigående
Bryn-teknik
Ombre brows / Shading

Shading teknikker; soft, medium & powderbrows.

Teknikken er kendt som skyggebelagte øjenbryn, således at du får en skygge bag dine naturlige brynhår, med bevarelse af disse.

Med denne teknik kan jeg, alt efter dit ønske, gøre resultatet mere naturligt eller lidt kraftigere. Teknikken erstatter det makeup look, man selv lægger til daglig. Ved meget udsatte hudtyper, anbefales ombre brows, da der er stor sandsynlighed for et flot og holdbart resultat.

Kundeinformation

Inden proceduren påbegyndes, snakker vi om farve, form og metode. Herefter optegner jeg dine bryn ud fra æstetiske skønhedsopmålinger, hvor der bibeholdes så meget af dine naturlige bryn som muligt. Brynene opmåles efter afslappet mimik, med lukkede øjne. Der kompenseres ikke for mimik, da den ændrer sig. Når du har godkendt formen, går jeg videre til pigmenteringen af brynet. Du bliver tilbudt bedøvelse.

Vi bruger organiske syntetiske farver fra Swiss Color, som er din sikkerhed for et flot, naturligt, stabilt og allergivenligt resultat. De mister højst lidt af sin glød med tiden, og kan blive lidt kedelig i farven. Dette betyder, at det er tid til en opfyldning.

Efter den første behandling, er det påkrævet og nødvendigt med en efterbehandling - nogle gange to. Efter minimum anden behandling, og efter brynene er helet, dvs efter 30 dage, kan man vurdere det endelige resultat. Antallet af efterbehandlinger afhænger af hudtype, livsstil, aftercare, antal uger imellem hver behandling, sol, medicinforbrug, hormonelle forandringer og jævnlige ansigtsbehandlinger med frugtsyre mm. Der er ingen, som reagerer ens, derfor kan man ikke sammenligne sig med andre. Der er heller ingen garanti for, hvor godt pigmenterne binder sig i huden, hvor hurtigt farven “fader” eller hvor mange behandlinger der skal til, for et flot resultat.

OBS! Ved fedtet, olieret, sensitiv samt tyk solskadet hud med grov hudstruktur med eller uden acne, tages ofte dårligere imod farve. Hos ganske få, kan farven slet ikke optages.

Din kosmetiske pigmentering kan være rød og hævet et par dage efter. Det er også forventeligt at komme tilbage til sin anden behandling med lidt huller, buer eller asymmetri i brynet. Ved anden behandling, vil disse områder blive genoprettet. Man gentager behandlingerne indtil huden er mættet i farve, og resultatet er tilfredsstillende og selvfølgelig efter ønske. Det er yderst sjældent, at et resultat ikke kan blive tilfredsstillende. Der kan ikke rettes i det pigmenterede område, før end efter 4 uger, da huden stadig er under heling.

Da det er levende væv, der arbejdes i, er det ikke muligt at forudsige, hvordan huden reagerer samt, at det også afhænger af ovennævnte faktorer. Når farven mister sin “glans” og brynet ikke har samme form og evt. forekommer asymmetrisk, er det tid til en opfyldning. Gennemsnitlig kræves der opfyldning efter 6-18 mdr. for at holde form og farve intakt. Er du sent med en opfyldning, kræves måske 2 gange.

Vigtigt at overholde følgende op til en behandling;

1 uge inden, ingen vitaminpiller/fiskeolie.

3 døgn inden, ingen medicin (hvis det kan udelades).

2 døgn inden, ingen alkohol.

24 timer inden, ingen kaffe, cola/koffeinholdige drikke.

Overholdes ovenstående ikke, risikerer du at bløde under behandlingen, hvilket gør det sværere at lave et flot resultat. Derudover kan det betyde flere behandlinger, da farven kan have sværere ved at blive i huden.

Følg “aftercare” vejledningen efter endt behandling, da det ellers kan få konsekvenser for resultatet i form af infektion, farveforskel og ringere holdbarhed af pigmentet.

Helingsprocessen varer typisk 7-10 dage. Der vil i løbet af denne tid dannes sårskorpe på huden, der gradvist vil forsvinde. Derfor er det vigtigt, at overholde “aftercare”, da 70 % af det endelige resultat, afhænger af dette. I helingsprocessen kan brynene virke asymmetriske, da huden afstøder farven forskelligt, hvilket er en naturlig process. Når skorpen er faldet af, og brynene er helet, kan det syne at farven er væk, men farven kommer til overfladen løbende.
Der skal to behandlinger til, før et resultat anses som færdigt - enkelte gange mere. Der kan ikke gives garanti for, at pigmentet bliver i huden, eller hvor længe holdbarhedsperioden er. Ligeledes kan jeg ikke holdes ansvarlig for manglende pleje, manglende efterbehandling(er), medicinindtag samt helbred, som kan påvirke resultatet.

Efterfølgende holdbarhed

Ønsker du at fremme holdbarheden af din nye PMU behandling, bør du bruge solcreme med høj faktor, på det permanente område. Undgå derudover kosmetiske behandlinger, peelinger, ansigtsrens, frugtsyrebehandlinger etc. på det pigmenterede område.

Aftercare

Tør hårdt af med en fugtet vatrondel 2 timer efter endt behandling. Derudover x 4 fordelt over resten af dagen. Dagen efter x 5, fordelt over dagen.
4-5 dagen påføres cremen i tyndt lag, 1-2 gange dagligt, indtil såret er faldet af. Ingen smørelse på fedtede hudtyper.

Under helingsperioden, ca. 7-10 dage, gælder følgende: 70% af dit resultat afhænger af din aftercare.
Swiss Color

Swiss Color er et anerkendt, eksklusivt mærke indenfor permanent makeup (PMU), med EU-godkendte farver og udstyr af højeste kvalitet.
Det verdenskendte brand har over 30 års erfaring på udviklede og gennemtestede produkter. De er kendt for deres rene produkter, der ikke indeholder farlige indholdsstoffer.

Alle produkter til permanent make up, er fra Swiss Color og er organisk syntetiske, dvs. at de ikke skifter farve i huden. De er stabile i farven, og migrerer ikke i huden.

Swiss Color har deres egen produktion, og lover 100 procent sikkerhed. Ingen fare for allergi, pga. de rene råvarer.

Farvernes holdbarhed er overraskende god. Ved årlige opfyldninger, er farverne fortsat holdbare.

Swiss Color differentierer sig på markedet ved;

Priser

1. behandling. Ombre brows.....3000 kr.

2. beh. (4-8 uger efter)............ 1500 kr.

3. beh. (4-8 uger efter) evt. ...... 800 kr.

Årlig opfyldning/Colorboost:

4-8 mdr. ....................................1500 kr.

9-12 mdr. ................................. 1800 kr.

13-18 mdr. ................................2000 kr.

19-24 mdr. ................................2500 kr.

Tilbud september - 1. beh .................2500 kr.

2.beh. (4-8 uger efter) ...........1500 kr.

Har du “gammel” permanent makeup, er det ikke sikkert jeg kan lave dine bryn. Det afhænger af, hvordan det ser ud. Du er velkommen til at sende et billede af dine bryn.

VED BOOKING: Ring eller skriv til Glennie Mobilnr: 2656 8474

Ring eller skriv derudover gerne ved eventuelle spørgsmål.