Laserbehandling

Hvad er Laserbehandling? Den terapeutiske og helende effekt af laserbehandling, LLLT, blev opdaget allerede i 1967, hvor Professor Endre Mester i Budapest udførte forsøg med laboratorierotter.

Formålet med forsøget var at undersøge effekten af laser på rotter med hudkræft. Han barberede rotterne, lavede et lille snit hvorefter han podede halvdelen af rotterne med cancer.

Resultatet blev anderledes end forventet. Kræftcellerne var upåvirket af laserbehandlingen, men til gengæld observerede han, at sårene efter podningen helede væsentlig hurtigere på de rotter, som havde fået laserbehandling end hos kontrolgruppen.

Denne observation satte gang i forskningen i LLLT, low level laser therapy, biostimulating laser, soft laser, cold laser, eller hvad folk ellers ynder at kalde behandlingsformen.

Ethvert problem i kroppen, akut eller kronisk, er karakteriseret ved en nedsat produktion af ATP (Adenosin Tri Phosfat), som cellen forbrænder under udførelse af alle sine opgaver. ATP er derfor nødvendigt for, at cellerne kan fungere optimalt. Vore celler behøver ATP akkurat som en bil behøver brændstof for at kunne køre.

En skade i kroppen betyder, at der er et energiunderskud i cellen karakteriseret ved nedsat produktion af ATP. Denne situation er genskabt i laboratorieforsøg, hvor man har bragt levende celler under "nutritional stress", dvs. at de ikke får næring i et givet tidsrum.

Statusautorsiret Fodterapeuter arbejder også med laserbehandling.
Laserterapi accellererer kroppens egen naturlige helingsproces ved at stimulere mitokondriernes produktion af ATP.

Cellerne får dermed mere energi, blodgennemstrømningen øges, og kroppens eget immunforsvar styrkes.

Statusautorsiret fodterapeuter kan udnytte laserens stimulerende virkning i behandling af bl.a.:

Vi behandler dagligt: